Referat: BK Walldia - Annebergs IF

Ett snabbreferat p.g.a tidsbrist

En dålig insats igen mot Annebergs IF.

Man hade det nästan på känn med tanke på hur det sett ut i tidigare möten.
Det börjar redan med att vi knappt får ihop lag till matchen. Här får spelare som känner sig "träffade" rannsaka sig själva om man verkligen gjort vad man kunnat för att ställa upp för föreningen. Hur som helst fick vi ihop 12 grabbar, utöver dessa var det endast en som var avstängd (Emil) så där kan vi inte skylla på det.

Lite omstuvningar fick göras i uppställningen. Med Robban i mål och Linus på högerbacken, Jakob på vänsterbacken och Jonathan på Emils defensiva mittfältsroll. Det var i stora drag de förändringar som gjordes, i övrigt som i förra matchen som var riktigt bra, mot Galtabäck.

Det dröjer 10 min innan vi skapar första möjligheten. Det är Linus som hittar Arlind med ett framlägg och Arlind i sin tur hittar Besart mellan två AIF backar men Forsgren i AIF målet gör sin första parad för dagen med en fotparad.
5 minuter senare frestar AIF med ett distansskott som ger Robban lite problem men han tar även returen han släpper på första skottet. Fotsättningsvis är det Walldia som styr spelet och skapar en del chanser men gästerna är farliga i sina omställningar då Walldia ibland blottar sig med hög backlinje. Benke ersätter Linus på ena backplatsen efter 26 minuter.
2 minuter senare tar gästerna ganska överraskande ledningen när Robban och hela backlinjen står högt när man tappar boll.
En AIF spelare uppfattar situationen och lobbar Robban men bollen tar i stolpen och Robban hinner tillbaka och plocka bollen på mållinjen men halkar och tappar bollen som en framrusande Tommy Johansson kam forcera in till 0-1.
Resten av halvleken ser likadan ut som inledningen, Walldia skapar en del, Bujar frispark som är nära att skarvas in och Nderim skjuter över efter en Tanne frispelning.

Pausvila och eftertanke varför vi åter hade fallit in i oskärpan framför mål. Agnvall som kapten för dagen i Emils frånvaro ryter till i ”ringen” innan vi går ut till en andra halvlek som ska bli spännande och händelserik.

Spelmässigt kommer Walldia att dominera andra halvlek ganska eftertryckligt. 10 minuter in i halvleken åker Gabriel Ståhl hos gästerna ut efter att onödigt ”gett sig på” Bujar efter en situation där Bujar också fick varning.

Besart och Bujar har sen varsin bra möjlighet att näta men Forsgren vägrar att kapitulera. Nu börjar Anneberg känna poängvittring och går hårt fram i närkamperna, väl hårt tycker domaren vilket belönas med ostskivor i parti och minut.
I 64:e minuten ska äntligen den väl förtjänta kvitteringen komma. På en högerhörna nickskarvar Besart in 1-1,
kul - inte var dag vi gör mål på hörnor.

Walldia går nu för ett segermål som det brukar heta.
- Bujar skjuter mitt på MV i friläge
- Nderim sopren, MV räddar
- Nderim igen MV räddar

Mitt i Walldiapressen blottar man sig, vilket kan hända och gästerna ställer om blixtsnabbt och en spelare till höger frispelar Jonas Fredberg som från nära håll kan göra 2-1 med 5 minuter kvar av ordinarie tid.

Det är dock en del tillägg (5 min)och Walldia ger inte upp trots käftsmällarna gång på gång.

Så äntligen i 92:a minuten är Petter kall när en chans öppnar sig centralt och Gustafsson prickskjuter behärskat in 2-2 som också blir slutresultatet i en mach där Walldia skapar bäst och mest och skulle definitivt vunnit denna match, har man 20-8 i avslut ska man göra mer än 2 mål.

Anneberg vann korten med 8 gula och 2 röda, andra röda i sista matchminuten på Marcus Franze`n,
Walldia 1 gult.

Sammanfattning:

Robban i mål och Benke samt Jakob får högsta betyg för sina insatser övriga kan bättre.